JELÍTKO ŽEMLOVÉ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / JITRNICE JELITA A PREJT / 




INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kterou jsme do růžova usmažili spolu s vnitřním sádlem. Ochutíme třeným česnekem a kořením. Hustotu upravíme mastným vývarem z vařeného masa. Upravenou fáší plníme dohře vypraná střeva. Vaříme ve vývaru z hlav, a to velmi zvolna, ať nejsou jelítka ve středu krvavá. Poznáme to tak, že ostře ořezanou špejli jelítko propíchneme. Nesmí vytékat ani růžová šťáva. Vařená jelítka opláchneme ve studené vodě, klademe vedle sebe na prkénko a necháme v chladné místnosti do druhého dne zatuhnout.



JELÍTKO ŽEMLOVÉ. JELÍTKO ŽEMLOVÉ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1432 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz